Se închid școlile? Comitetul județean pentru Situații de Urgență ar putea suspenda cursurile

by Andreea Radu

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat, astăzi, o serie de măsuri luate de autorități împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19) în România.

„S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. Poate la nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv, poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a mai anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

„Începând de astăzi, se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane”, a mai spus Arafat.

 

Facebook Comments