Haţegan are interzis la derby-uri în Liga 1! UTA, arbitrată de un…bucureștean!

by Sorin Haut

Curioasă delegarea lui Ovidiu Haţegan, fără îndoială cel mai bun arbitru român, la meciul dintre Chindia şi FC Botoşani programat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, contând pentru etapa a 21-a din Liga 1. Deşi ambele echipe sunt implicate în lupta pentru play-off, arădeanul trebuia să arbitreze în mod normal la unul din cele două derby-uri ale rundei. Comisia Centrală de Arbitri l-a preferat însă pe Sebastian Colţescu la Derby de România, dintre Dinamo şi FCSB, arbitru cu multe prestaţii ezitante chiar în acest sezon, în vreme ce la CFR Cluj – Viitorul „fluieră” al doilea central ca şi valoare din Liga 1, Istvan Kovacs. De amintit că Haţegan nu a arbitrat nici manşa tur a derby-ului FCSB – Dinamo, scor 3-2, când bucureşteanul Radu Petrescu şi brigada sa au influenţat rezultatul final, cu acel penalty inventat pentru „roş-albaştri”, pe final.

Arădeanului nu i se prea dă credit în derby-uri!

Nu e prima oară când Haţegan nu este delegat la cel mai important meci al etapei, iar în curând vin meciurile din Champions şi Europa League, când arădeanul va fi probabil delegat din nou. Practic, din 11 apariţii în actuala stagiune din Liga 1, Haţegan are doar un meci important şi cu implicaţii în lupta la titlu arbitrat până acum , acel CSU Craiova – FCSB 0-2. În rest, la CFR Cluj – FCSB, în tur, a fost delegat Istvan Kovacs, de asemenea contestat de oaspeţi după acel meci. Poate că măcar în play-off să i se dea creditul numărului 1 din arbitrajul românesc. Căci altfel putem vorbi şi la CCA despre faptul că nu se mai respectă valorile.

UTA are „priză” la arbitri din Capitală!

Laszlo Balint a contestat în termeni duri arbitrajele de care a avut parte UTA în ultima vreme. Antrenorul arădenilor susține că a fost furat cu Dinamo, dar și în alte meciuri din Liga 1! Drept răsplată, CCA l-a delegat la meciul de mâine, de la Clinceni, pe bucureșteanul Horia Mladinovici, care va fi ajutat la margini de Andrei Constantinescu și Cosmin Vătămanu, tot din  Capitală. UTA a fost arbitrată și la Voluntari tot de un bucureștean, și atunci existând câteva decizii care au nemulțumit echipa arădeană .

Facebook Comments