Se caută noul Sadio Mané, chiar și un corespondent feminin! Progresul Pecica își face echipă de fotbal feminin!

by webeditor

 

Este ora 17:30, zi însorită de miercuri, numai bună pentru fotbal. Pe terenul principal, băieții lui Bogdan Bozian pregătesc în liniște următoarea confruntare din campionat, în timp ce din moderna clădire a Centrului de Copii și Juniori ies pe rând jucători mici, echipați în tricourile unor echipe celebre în lume. Îl vedem chiar și pe Sadio Mané. Evident nu este vorba de fotbalistul lui Liverpool și nici de alte vedete celebre. Sunt fetele de la Progresul Pecica care își doresc să calce pe urmele idolilor lor. Lucian Ioan Mocanu este antrenorul care și-a luat responsabilitatea să le pregătească pe micile fotbaliste. ”Formarea unei echipe feminine a venit într-un fel natural. La echipele noastre de băieți au început să se prezinte foarte multe fete iubitoare de fotbal și atunci am zis să încercăm să formăm o grupă. Surpriza noastră plăcută a fost numărul lor ridicat” spune antrenorul.

Fetele pătrund disciplinate pe terenul de antrenament ducând cu ele mingile și celelalte accesorii necesare. Pe gazon sunt deja câțiva băieți care abia peste o oră au anternament, cu același Lucian Ioan Mocanu, secondat de Daniel Bahrim. ”Pe băieții ăștia nu-i mai saturi efectiv de fotbal. Ei au antrenament peste o oră dar deja sunt aici și se joacă. Sincer și noi și părinții ne bucurăm că avem atâția copii cărora le place fotbalul și îl preferă în locul statului pe telefon sau calculator. De aceea la noi la centru, orice copil este binevenit.”  Antrenorul le dă și băieților câteva indicații și apoi începe antrenamentul fetelor.

Clubul pecican și-a făcut deja o carte de vizită importantă în lumea fotbalului juvenil românesc și și-a arătat eficiența prin promovările unor jucători din pepiniera proprie la echipa mare. Părinții nu plătesc taxe, toate cheltuielile fiind suportate de club. Tot ce solicită antrenorii este seriozitate maximă din partea celor care doresc să devină fotbaliști sau pur și simplu vor să vină la fotbal pentru mișcare și sănătate. Echipa feminină este în formare și cel mai probabil va fi nevoie de un ajutor din partea administrației locale. ”O să discut cu domnul primar Petru Antal și sunt convins că ne va sprijini ca de fiecare dată. Oamenii au văzut că aici la Pecica facem o muncă serioasă și ne ocupăm cum trebuie de copii. Am primit deja cinci solicitări de la părinți din Arad care doresc să își aducă fetele la antrenamentele noastre la Pecica. Tu îți dai seama că am avut la antrenament chiar și 40 de copii, băieți și fete? Și dacă vrei să faci treabă serioasă, trebuie să depui suflet și multă pasiune” a încheiat Lucian Ioan Mocanu. Deocamdată fetele se antrenează de două ori pe săptămână iar dacă sunt părinți din zonă care doresc să își aducă copiii la fotbal la Pecica, au la dispoziție o poză în galeria acestui articol, unde sunt numerele de telefon ale celor responsabili.  De mai multă vreme la club sunt legitimați copii proveniți nu numai din Pecica, ci și din localitățile din zonă, la unii dintre ei fiindu-le asigurat transportul.

Facebook Comments