Se anunță noi blocaje la frontieră. Ungaria restricționează circulaţia pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

by Florian Popa

Ungaria va impune restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, începând de joi ora 23,00 (ora României), în Perioada Paştelui Catolic, informează Poliţia de Frontieră Română.
Autorităţile de frontieră din Ungaria au transmis părţii române că restricţiile se vor aplica de joi, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, şi de sâmbătă ora 23,00, până luni ora 23,00 (orele României).
„Restricţiile intră în vigoare ca urmare a faptului că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice. În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, informează Poliţia de Frontieră Română.
Conform sursei citate, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se va desfăşura în condiţii normale.
Autorităţile române vor ţine legătura permanent cu cele ungare pentru a se dispune măsuri comune în vederea fluidizării traficului după ridicarea restricţiilor.
Şoferii de camioane sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia online de monitorizare a timpilor de aşteptare la frontieră, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a alege tranzitarea prin punctele care nu sunt aglomerate.

Facebook Comments