Scurgeri de amoniac la o societate arădeană

by Paul Anghel

Vineri seara, pompierii arădeni au fost sesizaţi despre o scurgere de amoniac, la o societate din Arad. Aproximativ 0,2 tone de substanţă s-au scurs dintr-o instalaţie de răcire, iar ISU Arad a intervenit.

Incidentul s-a produs cu câteva minute înainte de ora 22,00 şi a fost anunţat la numărul unic de urgenţăă  de către paznicul societăţii.

 

“La interventia pentru scurgere amoniac s-a deplasat de la Detasamentul de pompieri Arad AT 5001 (Iveco de 5000 l) si autoturismul grupei operative, 2 ofiteri (si OSD) si 6 subofiteri. Apleul pe 112 s-a facut de catre lucratorul care asigura mentenanta instalatiei de amoniac. S-a patruns in incapere cu ajutorul aparatelor de respirat si s-a inchis robinetul de la rezervorul de amoniac, s-au scurs aproximativ 0,2 tone de amoniac, s-au spart 10 geamuri de la cladire pentru a aerisi incaperea. Instalatia tehnologica de amoniac apartine SC RADAN SA. Lucratorul (angajatul firmei care asigura mentenanta instalatiei), in timp ce incerca sa remedieze o avarie a constatat faptul ca s-a provocat o scurgere puternica, s-a panicat si a parasit incaperea, dupa care a sunat la 112. Pe timpul interventiei s-a luat legatura si cu directorul firmei de mentenanta care a recomandat inchiderea tuturor robinetilor de la instalatie”, spune George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Facebook Comments