Scumpiri considerabile față de anul trecut la carne de miel

by Andreea Radu

Cu mai mult de două luni până la Paște, preocupările pentru această sărbătoare încep să fie vizibile în rândul românilor, cu toate că prețurile în creștere ale cărnii de miel îi îngrijorează pe mulți. Odată cu pregătirile pentru această sărbătoare importantă, carnea de miel devine subiectul principal de discuție, deși prețurile sale au înregistrat o creștere semnificativă față de anul anterior.
Elementele tradiționale precum ouăle roșii, cozonacul, pasca și carnea de miel sunt esențiale pe masa de sărbătoare a românilor. Prețurile cărnii de miel au crescut semnificativ în ultimul an. Comparativ cu prețurile din 2023, prețul pe kilogram al cărnii de miel a crescut cu aproximativ 15%, când se vindea cu 20 de lei, atingând acum sume considerabile, scrie antena3.ro.
În ciuda faptului că acum un kilogram de carne de miel nu este extrem de scump, în preajma Sărbătorilor Pascale prețurile vor crește foarte mult. Anul trecut, în perioada Paștelui, un kilogram de carne de miel a ajuns până la 65 de lei. Este important de reamintit că în 2022, un kilogram de carne de miel se putea cumpăra cu 35 de lei.
În aceste condiții, mulți români vor renunța probabil să mai cumpere carne de miel pentru masa de Paște.

Facebook Comments