Scrisoarea unei melomane către Bibarț: „Nu uitați că Filarmonica este punctul de reper al orașului și este imposibil s-o desființați”

by Adrian Pavel
Sunt foarte mulți arădeni care iubesc cultura. Au școli, sau poate nu au, dar cu siguranță au educație, iar cultura reprezintă pentru ei o necesitate. Pur și simplu au nevoie de ea. Una dintre aceste persoane este și Rozalia Pota, o înfocată admiratoare a concertelor susținute de artiștii filarmonicii arădene, fie că vorbim de orchestră sau corul academic. Ca ea, însă sunt mulți. Și sunt șocați și în același timp revoltați de intenția primarului Călin Bibarț de a face reduceri prin desființarea acestei instituții de prestigiu a Aradului și nu numai sau lăsarea pur și simplu a artiștilor pe drumuri. „Noi va plătim ca sa ridicați prestigiul orașului, nu sa-l ridiculizati prin decizii inadecvate și răuvoitoare”, susține Rozalia Pota. De asemenea, mai spune: „Aradul este cultural, Aradul este Filarmonica, Aradul este teatru, Aradul este compus din oameni frumoși care vor muzica , teatru și un oraș curat și liniștit!”.
„Domnule Primar,
Chiar așa de mult sunteți împotriva culturii? De ce ?Nu va obliga nimeni sa mergeți la concerte sau la teatru. Funcția va obliga sa vegheați la bunul mers al vieții orașului , pentru asta sunteți plătit, asta trebuie sa faceti , nu sa „omorâți „cultura. Știți câți ani îi trebuie unui artist sa -și desăvârșească interpretarea?Știți cât suflet, câtă pricepere trebuie pentru un concert? Ați stat vreodată de vorba cu un instrumentist sau corist? Nu cred .
Știți ca Filarmonica arădeană nu are nr de persoane, optim, pentru o formație de acest gen?Ce reduceri mai vreți sa faceți?
Pentru fiecare stat cultura e costisitoare, dar un popor fără cultură nu înseamnă nimic .Deci , nu fiți „demolatorul” culturii arădene, nu încercați sa” închideți gura” muzicii clasice, pentru ca nu veți reuși.
Arădenii sunt iubitori de cultura, arădenii iubesc muzica clasică. Nu uitați ca Filarmonica este punctul de reper al orașului și este imposibil s-o „desfiintati”,noi melomanii o vrem , o iubim și o susținem împotriva tuturor celor care nu iubesc cultura!
Noi va plătim ca sa ridicați prestigiul orașului, nu sa-l ridiculizati prin decizii inadecvate și răuvoitoare ale unora.
Aradul este cultural, Aradul este Filarmonica, Aradul este teatru, Aradul este compus din oameni frumoși care vor muzica , teatru și un oraș curat și liniștit!”, este scrisoarea Rozaliei Pota către „primarul” Călin Bibarț.
Facebook Comments