Şcolile rămân închise până anul viitor

by Adrian Pavel

Suspendarea cursurilor fizice până la 31 decembrie, aprobată prin Ordonanţă de Urgenţă.

Posibilitatea de suspendare a școlii fizice până la data de 31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului Educației, a fost aprobată prin Ordonanța de Urgență numărul 192. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform romaniatv.net, în preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

OUG 192 modifică Legea 55/2020, iar articolul 38 are un nou alineat care prevede: „În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin excepție de la prevederile alin. (1), prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.

Anterior, atât ministrul Educației, cât și premierul Ludovic Orban și Raed Arafat au precizat că suspendarea cursurilor va avea loc pentru 30 de zile. Cu toate acestea, Ordonanța de urgență prevede posibilitatea suspendării până la finalul anului calendaristic a cursurilor.

 

Facebook Comments