Școler Falcă, nota 4! „USR a votat pt „pensi“ speciale“

by Cosmin Mihuta

Elevul Ghiță dintr-a V-a vrea să ajungă mare politician pe la „Brucsel“, dar el nu știe limba română, nici măcar la nivelul unui copil de 10 ani. E primar al Aradului, e mare vicepreședinte al PNL la nivel național (probabil se întoarce Brătianu în mormânt), dar nu are minime cunoștințe de gramatică.

Joi, la ceas de seară, am primit o nouă „monstră“ (cum același Falcă scria cu alte ocazii) despre cunoștințele gramaticale precare ale primarului Aradului. „Lecția“ de gramatică servită de Gheorghe Falcă s-a desfășurat tot în mediul virtual, tot pe Facebook, tot pe pagina președintelui USR Arad, Vlad Botoș, pentru care Marele Vizionar a făcut o… mică obsesie. Altfel, nu s-ar fi băgat într-un subiect care viza parlamentarii PSD, acuzați că au votat împotriva alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Dorind să-i mai dea o lovitură președintelui USR, Falcă și-a dat din nou cu stângu-n dreptul, arătând iar și iar arădenilor cât e de slab pregătit nu doar pentru „Brucsel“, nu doar pentru Arad, ci pentru orice funcție publică, unde nu poți să pui un „școler“ care nu cunoaște gramatica limbii române la nivel de gimnaziu măcar. „Botos 5 partide.. tu nu primesti votul cetățenilor pt funcția de primar nici dacă sunt alegeri in 5 tururi.Oare ne spui de ce USR a votat pt pensi speciale in Parlamentul României“, a fost intervenția inteligentă, ar crede Falcă, la postarea lui Vlad Botoș. În realitate, n-a fost vorba de nicio inteligență, fiindcă Falcă s-a făcut din nou de râs, iar arădenii i-au atras imediat atenția că e vorba de pensii și nu de pensi, o greșeală pe care Falcă o face de câte ori are ocazia, semn că nu e de la oboseală, ci de la școală. Sau lipsa ei, mai bine zis.

Probabil și greutatea cu care stăpânește limba română îl face pe Gheorghe Falcă atât de dornic să plece la „Brucsel“, unde va avea ocazia să vorbească doar engleză. Cică se descurcă atât de bine în limba lui Shakespeare, încât e în stare să vorbească o zi întreagă, până când îi amorțesc mâinile.

Facebook Comments