”Școala Altfel”, marcată prin plantarea de copaci la școala Caius Iacob din Arad

by Dana B.

               Școala gimnazială  CAIUS IACOB din Arad a derulat un proiect educațional ”O primăvară ecologică” în parteneriat cu SC.  GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA., care a constat în desfășurarea unei activități de plantare de arbori în curtea școlii.

              Activitatea face parte din proiectul „Şcoala Altfel“, ce îşi propune să îi responsabilizeze pe tineri în ceea ce priveşte mediul înconjurător, și de a găsi soluții optime pentru prevenirea și rezolvarea problemelor de mediu în vederea octrotirii și extinderii spațiilor verzi.

               La această acțiune au participat elevii claselor a III – a A Step by Step alături de doamnele prof. Codoș Bibiana și Gornic Rodica, clasa a III – a B alături de doamna prof. Bătăneanț Oana și clasa a III –  a C împreună cu doamna prof. Chirteș Roxana.

                  Reprezentanții Primăriei Arad, consilierul Local Municipal Boca Bogdan Vlad împreună cu Florin Mariș, consilier primar, fostul director al școlii gimnaziale Caius Iacob, domnul profesor Iustin Barna și părinții au fost prezenți, implicându-se activ și afectiv alături de elevi și cadre didactice.

 ”Ne bucurăm de promptitudinea și receptivitatea conducerii societății SC.  GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA., care alături de reprezentanții Primăriei Arad, au înțeles importanța activității desfășurate. Conducerea școlii mulțumește, pe această cale, persoanelor implicate, cu convingerea că și pe viitor vor avea vor avea loc astfel de activități commune benefice comunității” a spus prof. Chirteș Roxana, director adjunct al Școlii Gimnaziale Caius Iacob.

 ”Această acțiune este  o inițiativă deosebită, prin faptul că implică elevii unei școli în acțiuni de ecologizare, de plantare de arbori și arbuști, și de păstrare a natura curată. Ne bucurăm să participăm la astfel de acțiuni și pe viitor, deoarece este foarte important pentru orice copil să se implice la o vârsta fragedă în astfel de proiecte, să fie un exemplu demn de urmat pentru alți tineri și să conştientizeze importanţa oricărei iniţiative ce poate proteja mediul înconjurător, ” a declarat Tiberiu Nicolae Ciul, directorul general al SC. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA.

 

 

Facebook Comments