Schimbări neașteptate ale vremii la început de aprilie! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

by Andreea Radu

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 1 – 14 aprilie 2024. Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo pentru Banat

În data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 15…17 grade. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 20…24 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 25…28 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (6…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.
Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar izolat vor fi averse slabe.

Prognoza meteo pentru Crișana

În data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele precedente- vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 14…16 grade. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 19…23 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 24…27 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (5…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.
Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar pe arii restrânse vor fi averse slabe.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Între 2 și 4 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 13…17 grade, mediat regional. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că între 7 și 10 aprilie valorile de temperatură vor deveni mult mai ridicate decât cele specifice primei decade a acestei luni, în medie între 23 și 26 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa în general peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra în medie valori de 5…9 grade, local mai scăzute în primele nopți când în estul regiunii vor coborî spre 1 grad.
În primele zile, va ploua local și temporar, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe, scrie antena3.ro.

Facebook Comments