Scăpat de Covid şi decisiv în derby, Man a fost convocat la naţionala de tineret

by Sorin Haut

Dennis Man a efectuat doar câteva antrenamente cu FCSB în ultimele zile, dar a fost titular cu Dinamo, meci câștigat de ”roș-albaștri” cu 3-2. Mai mult, arădeanul a fost decisiv în derby, cu o pasă de gol şi un penalty provocat de el în repriza secundă, care chiar dacă nu a fost, a făcut diferenţa. La lot a fost convocat de urgenţă şi un alt fecesebist, Olimpiu Moruţan. Selecționata pregătită de Adrian Mutu va întâlni Ucraina, pe 9 octombrie, și Malta, pe teren propriu, la Giurgiu, pe 13 octombrie, în a opta și a noua, penultima, etapă a preliminariilor pentru EURO U21 2021.

După cele două partide, pentru România U21 va urma, în noiembrie, confruntarea cu liderul grupei, Danemarca. Nordicii au, cu trei etape rămase de jucat, trei puncte în fața ”tricolorilor”, care pot obține, totuși, calificarea la EURO și de pe locul doi, primele cinci dintr-un clasament al formațiilor de pe locurile secunde obținând prezența la turneul final.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Ucraina și Malta:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);

Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoșani), Denis Drăguș (Crotone / Italia); Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB).

Atacanți: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Facebook Comments