Scăpare majoră de gaze la o fabrică din India: Cel puțin 9 persoane au murit

by Florian Popa

O scăpare de gaze de la o uzină LG de polimeri din sudul Indiei a ucis cel puțin 9 oameni, în timp ce aproximativ 1.000 au fost duși la unități medicale, potrivit poliției locale, transmite HotNews.ro.
‘Cel puţin 1.000 de persoane din zone situate în jurul scurgerii de gaz au fost aduse la diferite spitale publice sau private din Visakhapatnam’, a declarat coordonatorul spitalelor din district, menţionând că bilanţul ar putea fi mult mai mare (AFP, Agerpres).
Scăpările de gaz stiren au avut loc în primele ore ale dimineții, când locuitorii din satele din apropiere încă dormeau. ”Sute de persoane l-au inhalat și fie au intrat în stare de inconștiență, fie au probleme de respirație”, a declarat un oficial local.
Potrivit primelor informații de la poliție, cel puțin 9 oameni au murit, 300-400 au fost spitalizați, iar aproximativ 1.500 au fost evacuați, în special din satul cel mai apropiat.
Mai multe victime au căzut pe stradă, imaginile de la fața locului arătând cum voluntari îi urcă în ambulanțe. Printre cei decedați se află cel puțin un copil.

Facebook Comments