Scapă UTA de „câinii roşii?! Dinamo poate retrograda din Liga 1 şi este la mâna FRF

by Sorin Haut

Situaţie dramatică pentru Dinamo, în Liga 1! Aflată pe locul 13, retrogradabil direct, trupa din „Ştefan cel Mare” dispută astăzi meciul din ultima etapă a play-out-ului, împotriva celor de la Viitorul. Rezultatul nu mai poate schimba însă situaţia din clasament, astfel că echipa lui Gigi Mulţescu aşteaptă cu înfrigurare decizia Comitetului Executiv al FRF, de mâine. Dinamo contestă, pe bună dreptate, faptul că ar mai avea cinci meciuri restante de disputat (n.n. urmare a situaţiei medicale provocate de cazurile Covid-19), iar o decizie de  încheiere a campionatului ar fi nedreaptă. FRF a decis să nu prelungească perioada play-out-ului, pentru ca Dinamo să îşi dispute toate meciurile rămase şi a menţinut datele de baraj promovare-retrogradare, pentru 9 şi 12 august. În aceste condiţii, singura variantă pentru ca Dinamo să scape de retrogradare este mărirea numărului de echipe din Liga 1 la 16, chiar din sezonul ce va începe pe 21 august. Din actuala stagiune a primei divizii nu ar retrograda nimeni direct, iar ultima clasată din play-out, Chindia Târgovişte, ar disputa barajul în dublă manşă cu locul trei din play-off-ul Ligii 2, CS Mioveni.

Condamnaţi la retrogradare de rivale

Altfel, „câinii” au fost deja condamnaţi de o consultare şi un aşa zis vot democratic, conform căruia clasamentul final s-ar realiza prin media punctelor pe meci din play-out, situație în care Dinamo ar putea prinde locul de baraj în cel mai fericit scenariu (n.n. dacă bate Viitorul, iar Sepsi pierde acasă, cu Clinceni, variantă puţin probabilă), șase au votat al doilea scenariu propus, ierarhia finală stabilită prin media punctelor pe întreg sezonul (n.n. caz în care Dinamo s-ar salva), iar un club s-a abținut. Totuşi, nu există majoritate plus unu, Craiova abţinându-se, astfel că bucureştenii pot spera într-o decizie comună a FRF şi LPF, de trecere la sistemul cu 16 echipe încă din vara acestui an. După votul cluburilor, ”Peluza Cătălin Hîldan” a reacționat dur, aducând acuze rivalelor din Liga 1, în special celor de la FCSB şi CFR Cluj (n.n. printre cluburile care au votat pentru condamnarea lui Dinamo la retrogradare), pe care le-a făcut campioane de-a lungul anilor, apărându-şi corect şansele în meciuri decisive.

Dinamo va ataca o decizie nedreaptă la TAS

De asemenea, prin vocea lui Ionel Dănciulescu, Dinamo a anunţat că va contesta o decizie nedreaptă la TAS, ceea ce ar putea amâna startul noului sezon. Interesant şi destul de suspect este că Poli Iaşi, club unde în conducere se află prietenul bun al lui Răzvan Burleanu, Ciprian Paraschiv, ar scăpa şi de baraj, ca urmare a scenariului votat. Aşadar, UTA aşteaptă să vadă dacă scapă de o adversară cu nume şi prestigiu din fotbalul românesc, meciurile cu Dinamo fiind întotdeauna aşteptate cu mare interes la Arad. UTA şi Dinamo s-au întâlnit ultima oară în toamna anului trecut, când formaţia din capitală s-a impus pe „Motorul” cu 3-1, în “16-mile” de finală din Cupa României. Indiferent de numărul de echipe din sezonul viitor, UTA a anunţat că îşi propune accederea în play-off-ul Ligii 1.

Facebook Comments