Scandalul Orban-Rareș Bogdan rupe în două PNL Arad!

by Florian Popa

Rareș Bogdan cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres: ”Partidul e pe un butoi de pulbere”. De gruparea „reformistă“ s-a lipit, așa cum era de așteptat, și liderul PNL Arad, Gheorghe Falcă, cel care este extrem de nemulțumit pentru că nu s-a ales cu nimic în ultimul an, de când PNL este la guvernare.

Ba mai mult, Falcă a devenit un lider de duzină, ajungându-se până acolo încât Ludovic Orban să-i impună candidatul la Primăria Aradului, în persoana lui Bibarț. PNL Arad nu a obținut nicio funcție importantă în noul guvern, și ne referim aici la funcții de ministru, nu firimituri reprezentate de poziții de secretar de stat trase la sorți, după sistemul LOTO.

Conform g4media.ro, Rareș Bogdan este printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. Numai că, la Arad, Falcă are o mare problemă, controlând tot mai greu filiala. De partea lui Orban se știe că este senatorul Ioan Cristina, care a reușit să adune în jurul său primari din județ, dar și lideri importanți ai PNL Arad. Iar în ultimul timp, chiar și primarul Bibarț joacă pe partea lui Cristina, ceea ce face ca poziția lui Falcă să devină extrem de șubredă. Mai ales în perspectiva unui viitor congres, unde jumătate din filială s-ar putea să meargă pe mâna lui Orban, astfel încât există toate șansele ca Falcă să nu aibă ce negocia.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate