SCANDAL SI IRONII CU TENTA RASISTA LA MECIUL PECICA-CRIS, DIN LIGA 4 ARAD!

by Sorin Haut

Derby-ul etapei a doua a Ligii 4 Arad s-a lăsat cu mult scandal, în centrul atenţiei fiind arbitrul Ionuţ Nicoraş, care a avut mari probleme şi după meciul din turul II al Cupei României, dintre ASU Poli Timişoara şi Mama Mia Becicherecu Mic, când maşina delegaţiei arădene avea să fie vandalizată. Acelaşi „fluieraş”  i-a scos din minţi şi pe pecicani, la meciul de pe teren propriu cu Crişul Chişineu Criş. După o primă repriză liniştită, în care golgeterul Peii avea să marcheze unicul gol al partidei, „centralul” Nicoraş a eliminat foarte uşor, în partea a doua, doi jucători de la gazde, Best şi Gavriş. „Ceea ce a făcut acest arbitru nu este întâmplător, el având probleme şi în alte meciuri, cum ar fi cel de la Timişoara. Este o bătaie de joc la adresa sponsorilor noştri, care investesc în echipă. Best a fost eliminat la schimbare, primind al doilea galben pentru că nu a sprintat spre margine, iar Gavriş ar fi simulat undeva la mijlocul terenului, la o fază la care toată lumea a crezut că a dictat fault în favoarea noastră. Este incredibil ce a făcut acest arbitru, nu am mai văzut demult o asemenea prestaţie”, ne-a declarat Dinu Maghici.

Arbitrul Ionuţ Nicoraş i-a scos din minţi pe pecicani

Nici antrenorul celor din Pecica nu a rămas nepedepsit de Nicoraş, Maghici fiind trimis în tribună pe motiv că „i-am cerut explicaţii la prima eliminare şi că am depăşit spaţiul tehnic, cerându-i socoteală pentru faptul că nu ia măsuri la scandările rasiste ale jucătorilor de la Crişul, care l-au făcut toată repriza a doua maimuţă şi bananier pe Best. Normal, cei în cauză trebuiau eliminaţi, pentru că astfel de comportament este foarte grav sancţionat la nivel european. Aceste cuvinte au fost auzite şi de tuşierul de pe acea parte, dar şi de jucătorii mei, care mi-au spus aceste lucruri.” Rămâne de văzut dacă observatorii şi-au notat toate aceste aspecte din timpul jocului şi care va fi decizia Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Arad. În ceea ce priveşte meciul, rămas din păcate pe plan secund, Pecica a reuşit să obţină o victorie preţioasă, scor 1-0 şi să egaleze în clasament principala contracandidată la promovare, Gloria Arad:

Best şi Gavriş – eliminaţi, Maghici trimis în tribună

Prima repriză a fost la discreţia noastră, am dominat teritorial, am şi marcat dar ne-am mai şi creat câteva ocazii clare de gol. În a doua parte am făcut un pas înapoi, iar datorită celor două eliminări am preferat să jucăm pe contraatac, ratând alte câteva situaţii foarte bune, chiar din postură de singur cu portarul. Spre final am avut şi noroc cu două intervenţii salvatoare ale portarului Rusu, care a închis poarta. Per total, a fost un meci bun, stricat în repriza a doua de arbitru”, mai spune Dinu Maghici. Progresul Pecica joacă miercuri la Felnac, în turul II al fazei judeţene din Cupa României, iar sâmbătă se deplasează la Mailat, pentru meciul din etapa a treia a Ligii 4 Arad.

 

Facebook Comments