Scandal sexual la un spital din vestul țării

by Cristian Dobre

Scandal sexual la Spitalul de Copii din Timișoara. Un asistent medical este acuzat de mai multe femei că le-a abuzat fizic și verbal în timp ce erau internate cu micuții lor. Sesizările au ajuns și la conducerea spitalului, care, inițial, i-a întrerupt contractul de muncă, dar decizia a fost contestată în instanță. Comisia de disciplină l-a retrogradat din funcție, iar bărbatul este supravegheat acum de colegii săi.

Bărbatul de 54 de ani lucrează la Spitalul de Copii din Timișoara de 15 ani. Este asistent medical și, de-a lungul timpului, a avut un comportament neadecvat, spun superiorii, iar în urma faptelor sale i-a fost suspendat contractul de muncă.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al spitalului: „A urmat un proces în care organele de poliție au propus clasarea dosarului, acesta a fost în 2014-2015 și dup-aia justiția s-a pronunțat precizând exact ceea ce organul de poliție a propus, adică a clasat acel dosar.”

După acest episod, bărbatul s-a întors în spital și a continuat să aibă același comportament. Doar anul acesta, conducerea spitalului a primit trei sesizări de la foste paciente care îl acuzau pe asistent.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al spitalului: „A fost retrogradat în funcție și trecut din postura de asistent medical, în cea de infirmier și apoi om de serviciu.”

Numai că măsura a fost valabilă doar 60 de zile, timp în care bărbatul nu a mai avut antecedente.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Conducerea spitalului spune că bărbatul s-a reîntors în spitalul în care a lucrat și înainte și este în continuare asistent medical, însă s-au luat câteva măsuri. În permanență este supravegheat de către un coleg.

În plus, bărbatului i-a fost interzis să lucreze pe secțiile unde sunt femei internate cu cei mici. Descurajați de sentința primită în trecut, reprezentanții spitalului nu au formulat o plângere la Poliție.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al spitalului: „În afara justiției și a desfacerii contractului de muncă pe care spitalul a practicat-o, dar justiția a oprit-o, spitalul a maximizat ceea ce a putut să facă și a sancționat acest angajat urmare urmare a celor trei plângeri pe care le numiți recente, sunt cele de anul acesta.”

Călin Stăiculescu, avocat: „Pesemne că nu s-a stăruit în aceste plângeri, persoanele vătămate care inițial s-au adresat cu plângeri spitalului și mai departe au formulat sau nu plângere penală nu au mai stăruit în aceste plângeri.”

Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş: „Poliţiştii secţiei 3 Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală şi efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi pentru luarea măsurilor legale.”

Bărbatul acuzat de paciente și de colegi nu a vrut să ofere un punct de vedere despre cele întâmplate.

Facebook Comments