Scandal între Federaţie şi cluburile de baschet! Noul sezon, sub semnul întrebării

by Sorin Haut

Președinții de cluburi din baschetul feminin sunt extrem de nemulțumiți de felul în care FRB a decis să gestioneze situația privind reluarea sezonului. Astfel, baschet.ro a aflat că într-o discuție avută între președinții de cluburi din baschetul feminin s-a decis ca Rusz Istvan, managerul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, să aibă o discuție miercuri, 26 august, cu oficialii Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a discuta despre redeschiderea competițiilor fără atât de multe restricții. Federația a propus cluburilor ca noul sezon să fie deschis de Cupa României, urmând ca apoi, din decembrie sau ianuarie, să se pună problema startului de sezon în ceea ce privește Liga Naţională feminină.

Iar propunerea dinspre Federaţie, de contracte pentru o perioadă de trei luni, pentru jucătoare, a aprins şi mai mult spiritele între cluburi şi conducătorii baschetului românesc. Atât baschetbalistele cât şi reprezentanţii acestora consideră această propunere drept o sfidare la adresa sportivelor, cărora în acest fel li se îngrădeşte dreptul la muncă.

Aşadar, incertitudine totală în baschetul feminin românesc. În loc să aflăm câte echipe avem la start în noul sezon şi să se treacă la tragerea la sorţi, Federaţia ezită să ia decizii concrete şi continuă şirul interminabil al şedinţelor online, în care are tot felul de propuneri năstruşnice.

Facebook Comments