Scandal imens după Rapid – CFR Cluj, cu arădeanul Hațegan fără reacție în camera VAR! Patronul campioanei amenință cu retragerea din fotbal

by Sorin Haut

Rezultatul derby-ului primei etape a returului Superligii la fotbal, dintre Rapid și CFR Cluj, scor 2-1, a fost viciat după două grave erori de arbitraj, ambele penalty-uri ale giuleștenilor fiind acordate greșit de centralul piteștean Cătălin Popa, dar și cu largul concurs al arădeanului Ovidiu Hațegan, care de altfel a avut prestații bune până acum în camera VAR. Este greu de înțeles de ce Hațegan nu a intervenit la cele două faze de 11 metri, ambele acordate greșit de Popa. De asemenea, tot el a anulat la limită pe motiv de ofsaid, de data asta prompt din camera VAR, golul lui Malele. Arbitrul arădean nu a scăpat nici de data asta de acuzațiile oficialilor clujeni, mai ales că acesta a fost ținta campioanei și în sezonul trecut, când a vrut să îl recuze la meciurile ei din play-off tot datorită unor decizii prin care a dezavantajat CFR-ul! Patronul campioanei României, Neluțu Varga, a avut declarații dure astăzi în presă, prin care anunță că a doua oară când va mai fi furat nu va mai ezita, va scoate echipa de pe teren și se va retrage definitiv din fotbal! „Aseară eu am fost cel care a dat ordin să scoatem echipa din teren. Însă, vă promit solemn că a doua oară o voi face sută la sută, iar apoi eu mă voi și retrage definitiv din fotbal. Nu vreau să stau pe pastile și să mă omor cu mâna mea în fotbalul românesc. Nu este o amenințare, ci doar o promisiune foarte clară. Nu am ajuns bătaia de joc a nimănui. Pe sănătatea mea nu face nimeni experimente cu asemena arbitri, dar ceea ce mă deranjează este că eu nu accept să mai fiu furat. În Giulești a fost furt pe față. Am avut gol valabil, iar al doilea 11 metri nu a fost niciodată. Primul 11 metri este discutabil, dar hai să spunem că acolo s-a dus să se uite la VAR. Gigi Becali are dreptate și apreciez că a fost corect în tot ce a spus despre meciul nostru. Cei care conduc fotbalul românesc trebuie să fie foarte atenți la ceea ce spun eu acum. Știți bine că eu vorbesc în presă destul de puțin, dar nu voi mai accepta să fiu bătaia de joc a nimănui. Vă spun încă o dată că dacă o să mai am parte de un asemenea arbitraj, atunci la primul meci de acest gen voi retrage echipa de pe teren, iar eu de a doua zi voi ieși direct din fotbal. Nu voi mai accepta să fiu furat pe față și umilit. Unii poate vor spune că vorbesc la supărare sau vorbesc așa…ca să pun presiune. Însă, îi asigur. Mulți nu mă cunosc, iar mie nu îmi place să vorbesc în presă așa pentru imagine sau nu mai știu eu ce…, a spus Ioan Varga, conform Pro Sport.

Pe UTA cine o apără în fața greșelilor de arbitraj?!

Imediat după finalul meciului, Ion Crăciunescu (72 de ani) a intervenit la Fotbal Club, de la Digi Sport, și a transmis că niciunul dintre cele două penalty-uri primite de Rapid nu trebuia acordat! Cătălin Popa a acordat primul penalty în minutul 32, după ce a revăzut faza la monitorul VAR, pentru un fault al lui Simone Scuffet asupra lui Kevin Luckassen. Intervenția portarului a fost în mod evident neregulamentară, doar că, în aceeași fază, a existat un fault evident în atac al atacantului Rapidului asupra lui Yuri Matias, astfel că penalty-ul nu trebuia să existe. Hațegan a inspectat faza în camera VAR, dar nu a intervenit, confirmând penalty-ul. În minutul 68, Dugandzic a căzut în careu după un duel cu Burcă și Cătălin Popa a arătat imediat punctul cu var. După câteva momente în care centralul a discutat cu arbitrul din camera VAR, Ovidiu Hațegan, decizia a fost menținută. Crăciunescu este de părere că nu trebuia acordată lovitură de la 11 metri. Atât pe transmisiunea live cât și la reluări se vede clar că ținerea este reciprocă, iar apoi atacantul Rapidului cade teatral în careu, simulând grosolan. Sigur că și Rapidul a avut de suferit de pe urma arbitrajelor în acest sezon, la vremea aceea conducerea ieșind în presă cu un comunicat de presă, cum poate la fel de mult a fost dezavantajată și UTA, chiar și aseară, doar că la Arad nu există o voce puternică care să apere interesul clubului. 

 

Facebook Comments