Satu Mare şi-a arătat valoarea şi la Arad. “Galben-albastrele” vor juca finala mică a campionatului

by Sorin Haut

CSM Satu Mare nu i-a dat nicio şansă lui FCC Baschet UAV Arad, în semifinala Ligii Naţionale. Deşi sperau să emită pretenţii în lupta pentru calificarea în ultimul act, “galben-albastrele” nu au reuşit să pună probleme unei adversare pur şi simplu mai bună. Cu toate astea, ne aşteptam la dueluri ceva mai echilibrate sau măcar la o victorie de orgoliu a Aradului pe teren propriu, însă nu a fost să fie. Semifinala se încheie cu un sec 3-0 pentru CSM, care a câştigat toate cele cinci meciuri directe cu FCC UAV, din acest sezon! După două victorii categorice în Sătmar, fetele lui Miguel Lopez au avut mai mult de tras în Polivalenta arădeană, pentru a câştiga. Hadzovic şi colegele sale le-au dat sătmărencelor o replică ceva mai solidă decât în primele două dueluri, dar chiar şi aşa diferenţa a fost destul de consistentă la final, arădencele evitând totuşi un eşec la scor. Cu o Claudia Cuic Pop de departe cea mai bună jucătoare de pe parchet, Satu Mare a făcut diferenţa abia după pauza mare, până atunci echilibrul menţinându-se constant, chiar cu avantaj pe tabelă de partea gazdelor.

Replică ceva mai bună, dar valoarea şi-a spus cuvântul

A fost 22-20 la capătul primului sfert, pentru ca după 20 de minute tabela Polivalentei să arate scor strâns, 35-39. Poole s-a accidentat în sfertul trei, când au apărut şi nesincronizările în tabăra arădeană, apărarea lui Bulj a cedat, iar oaspetelor le-a intrat pe bandă rulantă aruncările, cu Cuic şi Solopova în prim-plan. Practic, plusul de experienţă şi valoare şi-a spus cuvântul în partea a doua a meciului, iar la ultima pauză tabela arăta 50-64, conturile fiind deja încheiate. În ultimul sfert diferenţa a crescut şi la 17 puncte, iar ultimul gong a consemnat scorul final 61-77 (22-20, 13-19, 15-25, 11-13) pentru un 3-0 la general în favoarea celor din Satu Mare.

Se pot consola cu bronzul, pentru al treilea sezon la rând

Campioana ultimilor ani şi marea favorită la titlu şi în acest sezon, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a trecut şi ea lejer de Olimpia Braşov, scor 3-0. Aşadar, în finala pentru titlu se vor înfrunta Sepsi şi CSM Satu Mare, iar în finala mică, pentru bronz, vor sta faţă în faţă FCC Baschet UAV Arad şi Olimpia Braşov. Primele două partide vor fi săptămâna viitoare, în 5 și 6 mai la Arad, iar dacă vor fi respectate calculele hârtiei, FCC-ul va încheia socotelile pe teren propriu. Va fi al treilea sezon la rând când formaţia de pe Mureş poate încheia pe locul trei, cu visul disputării unei finale ce se amână pentru încă un an. (foto: CSM Satu Mare, facebook)

 Formaţii.

Arad: Poole 16 puncte, Hadzovic 13 puncte, Karakasevic 9, Beadle 8, Akathiotou 6, Armanu 4, Fodor 3, Ardelean 2.

Satu Mare: Cuic 30, Bright 15 puncte, Solopova 12 puncte, Goss 12, Kilin 5, Podar 3.

 

Facebook Comments