SASE SFATURI PRACTICE PENTRU A FI MEREU IN FORMA

by Sida Voicu

Odată cu apropierea sărbătorilor, nutriţioniştii britanici recomandă începerea dietelor şi a unui program de exerciţii fizice, pentru a fi în plină formă în vacanţe şi concedii, informează femalefirst.co.uk.

Masa principală trebuie să fie micul-dejun compus, de exemplu, din cereale sau ouă fierte cu pâine prăjită, deoarece cele mai multe dintre calorii sunt consumate pe parcursul zilei. Pentru prânz se recomandă un sandviş, iar pentru cină – o masă uşoară, precum salatele de legume sau supa. Dacă senzaţia de foame apare între mese, ea poate fi satisfăcută cu fructe sau diverse tipuri de seminţe.

Un abdomen balonat nu reprezintă niciodată o imagine prea plăcută. Nutriţioniştii recomandă renunţarea la pâinea albă şi la paste, care balonează, indicând în locul acestora o serie de alimente pe bază de făină integrală, care conţin mai multe fibre şi care menţin senzaţia de saţietate pentru mai multă vreme. Legumele precum broccoli, varza şi germeni încolţiţi provoacă, de asemenea, o uşoară balonare. În privinţa băuturilor, experţii sugerează renunţarea la băuturile carbogazoase.

Siesta pe canapea nu ajută deloc la obţinerea unei siluete atrăgătoare, iar exerciţiile fizice trebuie introduse întotdeauna în programul zilnic, alături de o dietă sănătoasă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că este nevoie de multe ore în sala de gimnastică. Micile trucuri care pot fi folosite cu uşurinţă se referă la renunţarea deplasării la locul de muncă cu automobilul, în favoarea mersului pe jos sau a pedalatului pe o bicicletă, la urcatul scărilor pe jos în locul ascensorului şi la o plimbare în aer liber în timpul pauzei de prânz.

O altă soluţie, despre care s-a scris foarte mult în ultimii ani, se referă la necesarul zilnic de apă, considerată a fi o soluţie benefică pentru sănătatea organismului. Apa curăţă întregul sistem digestiv, eliminând toxinele, iar de multe ori, oamenii confundă senzaţia de sete cu cea de foame. Consumând o cantitate adecvată de apă în fiecare zi, persoanele care ţin dietă vor mânca mai puţin, iar pielea lor va avea un aspet mai strălucitor şi mai sănătos. Cantitatea zilnică de apă recomandată de nutriţionişti este de doi litri.

 

Sursa: http://www.one.ro/sanatate/dieta-sport/6-sfaturi-practice-pentru-a-fi-mereu-in-forma-11750359

Facebook Comments