Șase semne că ai un cheag de sânge în corp

by Dana B.

Observarea celor 6 semne ca ai un cheag de sange in corp pot ajuta la evitarea agravarii situatiei. Cheagurile de sange pot fi salvatoare in anumite situatii, insa atunci cand se formeaza la intamplare pun in pericol organismul. Cheagurile de sange se formeaza in interiorul venelor mici, aproape de suprafata pielii. Primul semn al formarii unui cheag de sange este inrosirea zonei, urmat de durere si inflamare.

Cele 6 semne ca ai un cheag de sange in corp:

  1. Inflamarea extremitatilor. Daca cheagul de sange s-a format in picior sau brat, aceste membre se inflameaza imediat. Mai intai, zona in care a aparut cheagul de sange se va inrosi. Dupa aceea, pot urma senzatiile de mancarime sau usturime, iar in stadiul final locul afectat se inflameaza.
  2. Dureri cu intermitente in zona picioarelor si a bratelor. Aceste dureri asemanatoare junghiurilor sunt mai accentuate in cazul persoanelor care au probleme cu circulatia sangelui sau sufera de o boala cardiaca.
  3. Tuse inexplicabila. Tusea care nu este insotita de febra si alte simptome ale racelii poate avea legatura cu formarea unui cheag de sange in organism. Tusea seaca apare in cazul formarii cheagului in piept.
  4. Persoanele care au aceasta problema de sanatate au ritmul cardiac accelerat. Coagularea sangelui in zona plamanului incetineste fluxul oxigenului. Cand oxigenul se diminueaza, ritmul cardiac creste pentru a compensa lipsa acestuia.
  5. Durerile in piept pot fi semne ale atacului de cord sau emboliei pulmonare. Durerea este mai puternica atunci cand respiratia este mai profunda.
  6. Inrosirea pielii. Ultimul, dar nu cel din urma semnal este inrosirea pielii. Pielea se inroseste mai ales in cazul unor afectiuni ale venelor precum tromboza venoasa.

Este recomandat ca pentru oricare din aceste 6 semnale sa se faca o vizita la un medic specialist. Acest articol are rol informativ si nu inlocuieste parerea unui doctor.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments