Șase românce și un Copil, pe tablou la Australian Open

by Sorin Haut

Organizatorii primului Grand Slam al anului viitor, cel de la Australian Open, programat în perioada 15-28 ianuarie, au anunțat lista cu jucătoarele care vor intra direct în primul tur. Țara noastră va fi reprezentată de șase sportive, în frunte cu Simona Halep, cea mai bună jucătoare din lume, care se află în cap de listă. Celelalte jucătoare care ne vor reprezenta în turneul de la Antipozi sunt: Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 59 WTA, Monica Niculescu, locul 78 WTA, şi Ana Bogdan, locul 105 WTA.

Pentru Mihaela va fi absolut prima dată când va lua contact cu vedetele tenisului mondial de la Melbourne.

Cea mai importantă revenire în circuit va fi cea a Serenei Williams, deținătoarea trofeului. Sportiva din USA, care a căzut pe locul 22 WTA, a decis să reintre în circuitul profesionist, după ce a născut o fetiță la 1 septembrie 2017.

De asemenea, și Maria Sharapova va fi prezentă din primul tur, după cum au anunțat oficialii de la Australian Open. Prezența sportivei din Rusia este de luat în seamă, mai ales că pentru ea va fi primul turneu de Grand Slam la care este direct acceptată, pe baza clasamentului. După ce a revenit în urma expirării suspendării pentru dopaj, în aprilie, rusoaica a concurat la US Open, după ce a primit un unui wild card.

În schimb, de la startul competiției va lipsi Victoria Azarenka, din Belarus. Fostul număr 1 mondial a căzut pe locul 210 WTA și pare a nu mai fi interesată de tenis, cel puțin până când își va rezolva problemele legate de custodia copilului ei.

Dacă la fete vom fi reprezentanți de șase sportive, în schimb la băieți doar Marius Copil, locul 93 ATP, se va afla în primul tur. Și la masculin se anunță meciuri extrem de interesante, mai ales că vor concura și Novak Djokovic (Serbia), Andy Murray (Marea Britanie), Kei Nishikori (Japonia) şi Stan Wawrinka (Elveţia), toți reveniți în marele circuit după diverse probleme medicale. (digisport.ro)

Facebook Comments