Şase persoane ascunse într-un autocar descoperite la P.T.F. Nădlac

by webeditor

În data de 23.01.2014, orele 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Ionel M. în vârstă de 35 ani, din jud. Ialomiţa conducînd un autocar marca „Kassbohrer Setra”, înmatriculat în România, care circula pe ruta Bucureşti – Italia (Roma).

Pe lângă cei 44 de pasageri, în autocar se mai afla cel de-al doilea şofer al autocarului şi însoţitorul de bord, ambii cetăţeni români domiciliati in jud. Galaţi, respectiv mun. Bucureşti.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunse în locaşuri special amenajate, şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie. Persoanele depistate au fost găsite în trei locaşuri special amenajate, astfel: trei în partea stânga a uşii de la mijlocul autocarului, două persoane sub podeaua culoarului autocarului, în partea din spate, şi o persoană în spatele scaunului şoferului.

Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt trei cetăţeni sirieni, doi cetăţeni iranieni şi un irakian, cu vârste cuprinse intre 20 şi 28 ani.

Însoţitorul de bord a declarat că a fost contactat de un barbat care i-a solicitat să îi transporte pe cei şase, ascunşi in autocar, până în Austria, urmând ca la destinaţie sa ii dea, în schimbul serviciului, 200 de euro pentru fiecare persoană.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor şase migranţi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar celor doi şoferi şi însoţitorului de bord le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul savârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Facebook Comments