Șase cetățeni străini, depistați într-un automarfar la PTF Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șase cetăţeni din Bangladesh și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în compartimentul pentru marfă al unui automarfar.
În această săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean bulgar în vârstă de 55 de ani, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, tapițerie pentru scaune, pe ruta Turcia – Germania.
În urma efectuării controlului amănunțit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt patru cetățeni din Bangladesh și doi din Nepal, intrați legal în România în baza documentelor personale.
În cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate