Șase cetățeni străini, depistaţi ascunşi într-un TIR cu mobilă, la Nădlac

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un automarfar, șase cetăţeni din Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
Șoferul român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
În data de 14.02.2023, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 35 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România și transporta, conform documentelor, mobilă pe ruta România – Italia.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Egipt, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul român și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments