Sârbul Bulj este mândru de echipă, iar Vitulova îi aşteaptă pe fani alături, pentru a sărbători calificarea în finală!

by Sorin Haut

Din 2014 nu a mai avut Aradul o echipă atât de bună în baschetul feminin, iar vremurile de glorie de altădată parcă nu mai par atât de îndepărtate. Poate nici cei mai optimişti suporteri ai “galben-albastrelor” nu se aşteptau la două victorii obţinute chiar la Satu Mare, în debutul semifinalei Ligii Naţionale, dar iată că antrenorul sârb Bogdan Bulj a reuşit să revigoreze echipa într-un interval scurt de timp şi să îi dea acea încredere necesară îndeplinirii obiectivului stagional. Jocul colectiv, unitatea grupului şi mai ales spiritul de luptă au fost atuuri puternice în obţinerea celor două importante succese din Sătmar, 95-93, joi şi 77-73, vineri, pentru un 2-0 la general. Aşadar, FCC Baschet UAV se află la doar un pas distanţă de visul jucării finalei campionatului după opt ani de pauză! Concluziile victoriei superbe de astăzi le-a tras antrenorul Bogdan Bulj şi cehoaica Tereza Vitulova, intervievaţi imediat după meci de colega noastră, Andreea Vlase:

Bulj rămâne conectat: „Nu am terminat încă treaba, am făcut doi paşi buni”

“Sunt mândru de echipă, fetele au demonstrat din nou caracter şi nu s-au dat bătute, au fost puternice până la final. A fost un nou meci nebun, în care am jucat destul de bine şi ne-am apărat mai bine decât ieri, cu toate că am avut ceva probleme cu apărarea lor în zonă. Mulţumesc fanilor care au venit alături de noi, la Satu Mare, pentru a ne susţine. Nu am terminat încă treaba, am făcut doi paşi buni, dar am suficientă experienţă şi ştiu că următorul meci, de la Arad, este foarte periculos pentru noi. Acum este foarte important ca suporterii să vină luni alături de noi, pentru a ne da aripi şi a ne ajuta să ne calificăm în finală!”, a spus Bogdan Bulj la finalul partidei.

Vitulova:”Putem să încheiem conturile luni, abia aştept să îi văd pe fani”

“Am jucat toate bine, este important că în final am reuşit să câştigăm un meci foarte important, chiar dacă nu am avut cele mai bune procentaje. A fost un nou meci foarte greu, dar ne-am apărat mai bine decât ele şi am reuşit să blocăm câteva aruncări. Cred că putem să încheiem conturile în meciul trei, de luni, aştept o sală plină şi pe fani alături de noi, abia aştept să jucăm acasă şi să ne calificăm în finală!”, a declarat pivotul ceh Vitulova. Semifinala FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare se joacă după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”. Scorul la general este acum 2-0, iar “galben-albastrele” mai au nevoie de doar o victorie pentru a se califica în ultimul act al campionatului naţional.

Aradul poate reveni după opt ani în finala campionatului!

Meciul cu numărul 3 se joacă în Polivalenta arădeană, luni, 11 aprilie, de la ora 19, urmând probabil ca sala să se umple după mulţi ani până la refuz. Dacă va mai fi nevoie se va disputa şi meciul patru, tot la Arad, o zi mai târziu, marţi, 12 aprilie, însă FCC UAV vrea să încheie conturile cu un 3-0, pentru a face şi mai dulce gustul mult visatei finale cu Sepsi. Doar două victorii sătmărene la Arad, asta în cel mai negru scenariu, ar duce semifinala în decisivul de pe terenul CSM-ului, pe 15 aprilie. (foto: Ciprian Petcuţ)

Facebook Comments