Sârboaicele și-au luat revanșa, sub coș: Steaua Roșie a învins cu același scor cu care pierdea sâmbătă, în fața Aradului!

by Sorin Haut

FCC UAV Arad s-a ridicat la nivelul campioanei Serbiei, Steaua Roșie Belgrad, în dubla amicală din acest weekend, din Polivalenta din orașul nostru. Au fost ultimele două repetiții extrem de utile înaintea debutului noului sezon competițional. După ce aseară victoria a revenit gazdelor, cu 78-72, în această dimineață, în fața a puțin peste 150 de spectatori, printre care și doi susținători ai oaspetelor, echipa din capitala Serbiei și-a luat revanșa cu același scor, 72-78, astfel că și la general cele două formații au fost perfect egale. Rezultatele au fost însă mai puțin importante, ambii antrenori urmărind ca jocul să se apropie de ceea ce își doresc, în vederea campionatelor interne și a participării în cupele europene. Astăzi balanța a înclinat în favoarea belgrădencelor, care s-au ambiționat după ce ieri au fost surprinse de o echipă arădeană în mare formă. Steaua Roșie a controlat meciul de la un capăt la celălalt și a condus pe alocuri și la peste 20 de puncte diferență. Cu americancele Madden și Baptiste din nou la înălțime, trupa lui Bogdan Bulj a recuperat însă serios din handicap și pe final putea să termine chiar la -3, dacă intra aruncarea bulgăroaicei Georgieva. Ambii antrenori, dar în special cel al Stelei Roșii, au contestat multe decizii de arbitraj, jucându-se cu mult nerv și agresivitate pe tot parcursul meciului. Lipsa de omogenitate se resimte încă în tabăra galben-albastră, unde a lipsit și astăzi pivotul Marjanovic, indisponibilă, în vreme ce campioana Serbiei nu a contat nici acum pe americancele James și Janger, ambele menajate din cauza unor accidentări. 

Se intră în linie dreaptă pentru debutul de campionat

Probabil că nu s-a dorit prea mult folosirea lor, în condițiile în care Steaua Roșie va juca în turneul preliminar pentru Euroligă cu campioana României, Sepsi SIC. Marcatoarele echipei noastre în meciul de astăzi au fost: Baptiste 30, Madden 19, Hadzovic 17, Roșu 2, Ciotir 2 și Akathiotou 2. Au mai jucat: Fleșer, Georgieva și Racic. De mâine, FCC UAV Arad intră în linie dreaptă pentru pregătirea primei etape de campionat, care va avea loc în weekendul ce urmează. Aceasta se va desfășura sub forma unui turneu inaugural, cu toate meciurile jucându-se la București. În această primă rundă a Ligii Naționale, formația noastră va întâlni duminică, 2 octombrie, de la ora 14, pe CSM Târgoviște. Primul meci pe teren propriu al galben-albastrelor este programat sâmbătă 15 octombrie de la ora 17, adversar fiind Universitatea Cluj. Și în acest an, toate partidele din campionat sunt transmise în direct pe canalul de youtube al federației, FRBTV. Debutul în grupele EuroCup, unde Aradul revine după 12 ani de pauză, este programat pentru sfârșitul lunii octombrie.

Facebook Comments