Sărbătoare sub coşul fetelor, la Arad! Să vină finala: „Ne vom vinde scump pielea cu Sepsi!”

by Sorin Haut

Peste 1.000 de arădeni au redescoperit aseară drumul spre Polivalenta locală, pentru a-şi susţine admirabil baschetbalistele favorite în drumul spre finala campionatului. Au trecut opt ani de când „galben-albastrele” nu mai reuşeau o astfel de performanţă, iar setea de a reveni în luptele pentru trofee e mare în rândul suflării baschetbalistice arădene. Mai ales că de la Arad se dădea acum mai bine de un deceniu ora exactă în baschetul feminin. FCC Baschet UAV Arad a răsturnat cumva calculele hârtiei în semifinala cu rivala CSM Satu Mare, pe care a învins-o cu un entuziasmant 3-0 la general! Victoria ce a închis conturile, cea de aseară, a fost obţinută ca şi în celelalte două meciuri, cu multă muncă şi transpiraţie, iar diferenţa a făcut-o parcă publicul senzaţional al Aradului. 60-55 a fost scorul serii ce a declanșat sărbătoarea pe parchetul Polivalentei, iar jucătoarele au acordat autografe şi au făcut poze cu fanii, nu înainte de a savura mult visata calificare într-o horă a bucuriei pe care nu am ma văzut-o de mulţi ani. Tot la final, au curs şi declaraţiile protagoniştilor, de la jucătoare până la antrenor, preşedinte sau sponsori.

Bulj: „Am fost ca o familie în aceste trei meciuri și am câștigat prin forța grupului”

Antrenorul Bogdan Bulj a avut marele merit de a fi readus echipa la nivel optim pentru a se bate cu Satu Mare şi de a reuşi ceea ce poate puţini credeau, calificarea în finală:  „În primul rând, vreau să le felicit pe adversarele din Satu Mare, au făcut trei meciuri senzaționale. Inclusiv astăzi (n.n. aseară) au fost la înălțime, dar fetele mele nu s-au dat bătute. Acesta este primul motiv, pentru că avem întotdeauna reguli pe care le respectăm în apărare. Satu Mare a venit motivată să câștige, au jucat cu o apărare foarte bună, foarte agresivă și au schimbat mult. Au folosit cele mai bune jucătoare, dar în a doua jumătate am crezut în noi că vom reveni, am reușit și sunt foarte mândru de fetele mele. Am fost ca o familie în aceste trei meciuri și am câștigat prin forța grupului. O zi ne bucurăm, apoi ne refacem și ne vom pregăti pentru finală. Un mare mulțumesc suporterilor, fără ei nu era ușor să câștigăm!”, a spus tehnicianul sârb la finalul meciului cu numărul trei cu CSM-ul lui Lopez.

Urban: „Le-am bătut când a trebuit, eu chiar am crezut în această calificare”

Preşedintele clubului, Marcel Urban s-a dovedit extrem de inspirat prin schimbarea la nivelul băncii tehnice, dar a fost şi un foarte bun motivator, crezând mereu în şansele echipei de a accede în ultimul act, aspect important la nivel mental pentru o echipă formată din destule jucătoare tinere: „Sincer, chiar am crezut în această calificare, pentru că știam că avem echipă bună, unită, știam că avem jucătoare, backup, schimbări și tocmai de aceea am avut maximă încredere că putem să batem Satu Mare și acasă la ea. Am demonstrat-o și în Cupa României, am avut ghinion că nu am putut să jucăm în sala noastră, s-a văzut ce public incredibil am avut. Cred că suporterii noștri au făcut diferența, pentru că Satu Mare ne-a condus, fiind o echipă extrem de agresivă. În ultimii ani, ne-au bătut cam de câte ori au vrut, noi le-am bătut doar la noi acasă, mai rar. Până la urmă, putem spune că le-am bătut când a trebuit, 3-0 în semifinală, cu Satu Mare, nu e puţin lucru. A fost nașa noastră în ultimii trei-patru ani, n-am putut să trecem deloc de ele. Bineînțeles, nu am avut un lot atât de competitiv precum cel de acum,  dar nu pot să nu remarc și staff-ul tehnic, pe Bogdan Bulj, pe Sorin Mâneran,  supervizați de Dan Moraru. Toți și-au făcut treaba cu vârf și îndesat. Mulțumesc echipei, mulțumesc maxim fanilor, care au umplut sala până la refuz. Și nu în ultimul rând mulțumesc sponsorilor care sunt alături de noi, iar acum vine ce-i mai greu. Pot să spun că ajungem în finală, iar acolo ne vom vinde pielea foarte scump. În finală presiunea nu e pe noi, obiectivul nostru din acest sezon l-am atins, tot ce vine pe lângă este la superlativ, pe plus. Mergem acolo să încercăm marea cu degetul, noi am mai câștigat campionate din poziția de outsider. Eu sunt o persoană foarte optimistă și chiar cred în șansa noastră”, a spus Urban.

Șerban, după 16 ani într-o nouă finală națională: „Practic, ne-am făcut baremul”

Revenirea în top a echipei de baschet feminin a Aradului coincide și cu implicarea, atât logistică cât şi financiară, a Universității Aurel Vlaicu Arad alături de „galben-albastre” Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a fost trup și suflet alături de „galben-albastre”, ca și Ovidiu Șerban, managerul grupării „studențești”. Acesta trăiește satisfacția de a fi implicat într- finală națională la sporturile pe echipe după cea din 2006, când era antrenorul echipei de rugby, Contor Zenner Arad. „După mulți ani sunt și eu din nou într-o finală de campionat național și mă bucură foarte mult acest lucru. Astăzi, fetele au fost foarte crispate, în mod normal ar fi trebuit să fie invers, adică adversarul să fugă după ele, după rezultat. Până la urmă, se pare, valoarea lor individuală a prelevat și au câștigat. Urmează o finală foarte grea, cu o echipă extrem de bogată, în care vom încerca să dăm tot ce putem. Practic, noi ne-am făcut baremul, ca să spun așa, am vrut să ajungem în finală. Mai departe, cu Dumnezeu înainte!”, a spus Șerban.

Akathiotou: „Am muncit foarte mult  și am avut o dorință mare de victorie”

Cipriota Veatriki Akathiotou a contribuit din plin la calificarea FCC Baschet UAV Arad în finala LNBF din acest sezon, jucătoarea de poziţiile 1 şi 2 remarcându-se printr-o determinare extraordinară dar și prin puncte, recuperări și pase decisive. „Mă încearcă numai sentimente bune, de fericire. Am muncit foarte mult pentru lucrul acesta în teren și în afara lui am avut o dorință mare de victorie și am reușit. E foarte important pentru noi acest rezultat. Și Satu Mare e o echipă foarte bună, ne-a arătat și în campionat lucrul acesta, dar noi am fost foarte pregătite pentru luptă, adică să dăm pe parchet tot ce avem și rezultatul vine. Într-adevăr diferențele de scor la care am câștigat au fost mici, ne-am bazat pe faptul că aveam avantaj sub panou și am folosit acest lucru ca să avem trei victorii. Acum apreciem momentul acesta, astăzi mă gândesc doar că sunt foarte fericită, iar în zilele ce urmează o să începem pregătirea pentru finală cu tot ceea ce trebuie”, a declarat una dintre cele mai vocale jucătoare din lotul FCC-ului. Finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe se joacă tot după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” și începe pe 20 și 21 aprilie, în Covasna. La Arad, meciul trei se dispută pe 26 aprilie, iar cel cu numărul patru o zi mai târziu, dacă e cazul. În fine, dacă e nevoie și de meciul decisiv, acesta se va juca în „Sepsi Arena” pe 30 aprilie.

FOTO: Radu Bulzan și Lucian Ciobanu

 

Facebook Comments