Sărbătoare pe tatami, la a XI-a ediţie a Cupei CSM Arad

by Rusu Flavius

Ediția XI-a a Cupei CSM Arad la judo s-a desfășurat zilele trecute la Sala Sporturilor „Victoria”. La start s-a aliniat un număr de 550 de judoka de la 35 cluburi din Ungaria, Serbia, Croaţia, Austria şi România. În deschidere s-au acordat invitaților plachete de merit. În prima zi au concurat cei mici, judoka sub 9 ani și sub 11 ani, iar a doua zi au concurat cei de la nivelele de vârstă sub 13 ani, respectiv sub 15 ani. Competiția a fost condusă de arbitri naționali și internaționali.

La prichindei, la cei de nivelul de vârstă sub 9 ani, s-a înscris un număr foarte mare de sportivi, astfel că au fost repartizați pe categorii de kilograme apropiate. Au fost formate 40 de grupe de câte patru sau cinci judoka, concurând fiecare cu fiecare din grupa sa de greutate. În final toți cei prezenți la acest nivel au fost premiați cu medalia de aur și au fost puși pe podiumul de premiere pe locul care l-a obținut fiecare în grupa sa.

Antrenori secției de judo de la CSM Arad, Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Arpad Nagy, Gabriela Botaș, Cristian Mercea și Dorin Drimbe,  au obţinut cu sportivii lor următoarele rezultate:

Prichindei U9

Loc 1 : Roșca Melina, Ieni Ariana, Dragoș Victor și Barta Andrei

Loc 2 : Stanciu Marina, Lăzărescu Tudor și Usca Paul

Loc 3 :Tirlea Raisa, Boengiu Flavia, Manolescu Cristian, Andreescu Răzvan, Mitelbrun Alexandra, Curteanu Andrei, Iftimie Darius și Chira Darius

U11

Loc 1 : Georgescu Bogdan și Dinca Sașa

Loc 2 : Ieni Andrei și Budugan Andrei

Loc 3 : Gorgan Alice, Bayinra Tania, Roșca Rareș și Tincu Alin

U13

Loc 1 : Barta Tudor și Mercea David

Loc 2 : CopeMorodan Michael

Loc 3 : Stanciu Leea și Voica Luca

La U15

Loc 1 : Hegyi Timeea, Mercea Cristiana, Duma Carla, Tudorache Elena și Roșca Robert

Loc 2 : Voica Andrada, Pop Vlad și Lupu Denis

Loc 3 : Greculeac Andreea și Chiturlea Vlad

După cele două zile de competiție, în clasamentul pe cluburi participante s-au clasat următoarele echipe:

Loc 1 – CSM Arad,

Loc 2 – LPS – CSS Bihorul Oradea

Loc 3 – SC Dimas Targul Mureș și CS Podgoria Ghioroc.

„Sportivii secţiei de judo de la CSM Arad, cât şi tehnicienii  lor, împreună  cu ceilalţi  colegi din conducerea clubului, doresc ca prin puterile lor să ducă  tradiţia  mai departe, astfel ca să-şi poată păstra  locul de cinste în ierarhia naţională a sportului românesc şi nu numai, să poată să ofere în continuare bucurii suporterilor fideli şi tuturor arădenilor, a iubitorilor de sport în general. Mulţumim Centrului Municipal de Cultură Arad pentru susținere, Federaţiei Române de Judo, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Arad, sponsorilor, tuturor celor care au ajutat şi ajută la dezvoltarea judoului arădean. Am vrut ca această competiție să fie puțin diferită de celelalte de la noi din țară și nu numai. Prezentarea la saltea a sportivilor s-a facut cu o altă centură decât cea pe care o deținea sportivul. Așa am eliminat teama sportivilor de a concura între ei cu centuri superioare, astfel ca la începutul meciului toții sportivii erau egali. Le mulțumim tuturor celor care au avut o contribuție ca această competiție să se poată desfășura în bune condiții. Să ne vedem cu bine în anul 2020, sărbători fericite!”, spune antrenorul coordonator al secţiei de judo de la CSM Arad, Dorin Drimbe.

 

 

 

Facebook Comments