Șaptesprezece cetăţeni străini, depistați ascunși în trei mijloace de transport la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șaptesprezece cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni români și un turc, conducând două ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia, respectiv o autoutilitară înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto și frigidere pentru societăți comerciale din Suedia, Spania și Germania.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, șaptesprezece cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afroasiatice (Afganistan, Siria, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka și Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, cei mai mulți intrați legal în România.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments