Șaptesprezece cetățeni străini, depistaţi ascunși în două autovehicule la P.TF Nădlac II

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au depistat șaptesprezece cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan și Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un autocar și un automarfar încărcat cu ambalaje – sticlă.
În acest week-end la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în România, condus de un cetățean român și al unui autocar condus de un cetățean turc. Șoferul automarfarului transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți de sticlă pentru societăți comerciale din Spania, iar autocarul se deplasa pe ruta Turcia-Germania, având ca pasageri 7 persoane.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului și într-un loc special amenajat, în partea din spate a autocarului, în total șaptesprezece cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din diverse state (Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan și Nepal) și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.
În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments