Șapte refugiați se plimbau liniștiți prin Pecica, deși trebuiau să fie în centre pentru solicitanții de azil

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în localitatea Pecica, șapte cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
În data de 24.01.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu, au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Pe parcursul misiunii, au fost identificați, în localitatea Pecica, șapte cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.
După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.
În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

Facebook Comments