Șapte motive să consumi rodii în fiecare zi

by Dana B.

Semintele rubinii ale fructului de rodie sunt un deliciu. Sute de ani au fost asociate cu fertilitatea si abundenta din cauza ca sunt atat de multe! Studiile au aratat ca rodiile sunt benefice pentru multe afectiuni, printre care sanatatea inimii, tensiune, cancer, probleme cu memoria si este si un bun afrodisiac.
7 beneficii pentru sanatate ale rodiei:

1. Mentine inima sanatoasa
Pacientii care au consumat regulat suc de rodie au descoperit ca placa formata in jurul carotidei s-a redus cu 30% si tensiunea a scazut cu peste 12%, conform unui studiu. Participantii la studiu, care au facut parte din grupul de control si nu au baut sucul de rodii, si-au marit placa arteriosclerotica cu pana la 9%.

2. Este un afrodisiac
Sucul de rodie a fost apreciat in ultimii ani pentru efectele sale stimulatoare. S-a dovedit ca sucul de rodie poate mari nivelul de testosteron cu 24% si ca a avut efecte pozitive si asupra tensiunii, conform unui studiu efectuat la Edinburgh.
3. Combate cancerul la san
S-a descoperit ca extractul de rodie impiedica dezvoltarea celulelor canceroase, conform Centrului de Cercetari pentru Cancer, Universitatea din Albany.
Extractul din coaja de rodie a aratat intr-un alt studiu ca reduce productia de celule de cancer la san.
Iar uleiul din seminte de rodie s-a dovedit ca previne cancerul la san.

4. Reduce pierderea memoriei
Polifenolii din rodie au dovedit ca pot reduce pierderea de memorie care apare in urma operatiei pe cord, conform unui studiu. De asemenea, acelasi studiu a aratat ca varstnicii cu probleme de memorie care au consumat 240 ml suc de rodi timp de patru saptamani au dat dovada de o memorie vizuala si verbala mai buna.

5. Reduce tensiunea
Sucul de rodie poate reduce tensiunea la hipertensivi dupa doar doua saptamani de consum, conform unui studiu.
De asemenea, un alt studiu a descoperit ca sucul de rodie este benefic pentru tensiunea marita.

6. Sunt bune pentru performanta fizica
Circulatia sanguina a fost imbunatatita in cazul a 19 sportivi care au alergat pe banda, dupa consumul unui gram de extract de rodie cu 30 de minute inainte de antrenament, conform unui studiu.

7. Combate virusii
Rodiile au proprietati antivirale si au dovedit ca pot inhiba virusul HIV-1 conform cercetarilor efectuate la Institutul de Cercetari Kimball din New York.

Observatie: Rodiile pot face parte dintr-o alimentatie sanatoasa si sunt considerate sigure pentru consum. Sunt, insa, unele medicamente pentru tensiune care pot fi afectate de rodii, avand in vedere ca acestea pot reduce tensiunea. Consulta medicul inainte de a consuma rodii daca esti programat pentru o interventie chirurgicala. De asemenea, sucul de rodie poate interactiona cu anumite medicamente si poate declansa unele efecte secundare periculoase.

 

Sursa: fiisanatos.ro

Facebook Comments