Şapte cetățeni străini, ascunși într-o autoutilitară, depistaţi în Vama Nădlac

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare, şase cetățeni vietnamezi şi un cetăţean din Sri Lanka, care încercau să iasă ilegal din ţară.

 În data de 21.10.2018, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota,  s-a prezentat la ieşirea din ţară, cetăţeanul R.Moldova G.V., în vârstă de 42 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în Bulgaria. Autoutilitara nu era încărcată cu marfă.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în partea din faţă a compartimentul marfă, un perete fals construit artizanal, în spatele căruia erau ascunse şapte persoane.

Cei şapte au fost conduşi la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că cinci bărbaţi şi o femeie sunt cetăţeni vietnamezi, iar un bărbat este din Sri Lanka. Cei în cauză au vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetăţeanul R.Moldova şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei şapte migranţi, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Mijlocul de transport,  în valoare de 30.000 lei,  va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Facebook Comments