Şapte cetățeni din Siria și Irak, depistaţi la frontiera de vest

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat şapte cetăţeni din Siria și Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria,  pentru a ajunge în vestul Europei.

 În data de 04.02.2020, în jurul orei 02.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei șapte cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şase cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Irak, cinci bărbaţi, o femeie și un minor. Adulții  au vârste cuprinse între 18 şi 45 ani, iar minorul are 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments