Şapte cetățeni din Etiopia și Eritreea au încercat să treacă ilegal în Ungaria

by Andreea Radu

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat șapte cetăţeni din Etiopia şi Eritreea care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Azi noapte, ora 04.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, au depistat şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului PF pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Etiopia și Eritreea, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, care au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme care circulau în regim taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul în care au fost depistați și reținuți de către polițiștii de frontieră.

În cauză au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments