Săptămâna tenisului internațional, la Arad! A început turneul ITF de la baza „UTA-TenisProfi”

by Sorin Haut

Tenisul internațional la nivel de seniori a revenit la Arad după o pauză de patru ani. Terenurile bazei „UTA-TenisProfi” găzduiesc în această săptămână Trofeul „Ion Țiriac”, turneu masculin din circuitul ITF, cu premii în valoare de 15.000 de dolari. La startul competiției programate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie sunt prezenți tenismeni din 17 țări, iar favoritul principal este Filip Jianu (22 de ani – locul 341 ATP), tenismen cu șase titluri ITF în palmares, ultimul în acest sezon la Larnaca (Cipru). Favorit doi este argentinianul Juan Pablo Paz (28 de ani, poziția 534 ATP), câștigător a șapte turnee ITF, care în primul tur va evolua în compania lui Alex Coman, juniorul român cu prezențe la turnee de Grand Slam. România mai are doi favoriți la Arad M15, Dan Tomescu (4), 24 de ani, 589 ATP și Vlad Dancu (5), 24 de ani, locul 622 ATP.

Arădeanul Neică, pe tabloul de dublu

Pe tabloul de dublu consemnăm singura prezență arădeană, Darius Neică făcând pereche cu Sergiu Rogoveanu, adversarii din primul tur fiind alți doi tricolori, Călin Manda și Mihai Marinescu. Favoriți principali sunt rusul Denis Klok și Dan Tomescu, singurii care beneficiază de un prim tur liber. Arădeanul Darius Neică (29 de ani) a evoluat ultima oară în anul 2017, în cadrul unui turneu futures organizat la Cluj-Napoca.

La start s-au aliniat sportivi din 17 țări

Programul zilei de luni, 25 septembrie, cuprinde meciuri din turul doi, cel decisiv, al calificărilor, din primul tur al tablourilor principal de simplu și dublu. Meciurile au început deja, se joacă pe 4 terenuri, iar organizatorii – în frunte cu arbitrul principal Andrei Bardan și directorul de turneu Ovidiu Fereștean – au programat ca ultimul meci, unul de dublu, să se desfășoare nu înainte de ora 16.

 

 

 

 

Facebook Comments