SAPTAMANA INTERNATIONALA A VACCINARII LA ARAD

by Cosmin Mihuta

Un simplu vaccin poate ține departe numeroase boli ce ne amenință viața, fiind totodată și unul dintre cele mai ieftine și de succes tratamente pentru sănătate. Pentru toți cei care nu sunt convin?i de acest lucru, dar și pentru cei care cred în această soluție, dar vor să afle mai multe informații, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), în parteneriat cu Oameni și Companii, organizează o campanie specială de conștientizare a importanței vaccinării.

‘Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!’ este mesajul campaniei ‘Săptămâna Internațională a Vaccinării’, ce are loc în perioada 24-30 aprilie 2014. Evenimentul este, de fapt, o inițiativă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care marchează, la fiecare sfârșit de aprilie, această campanie.

SNMF a preluat inițiativa OMS, pentru ca mesajul privind importanța vaccinării să ajungă și la cât mai mulți români, cărora medicii de familie implicați să le explice, cu argumente solide și exemple, de ce vaccinurile sunt adevărate scuturi de apărare.

În campania derulată în acest an, sunt implicați medici de familie, membri ai Grupului de Vaccinologie al SNMF, reprezentanți ai Comitetului Național de Vaccinologie (CNV), autorități și specialiști din domeniu. Cele șapte zile de campanie includ diverse activități de promovare a vaccinului, printre care se numără și o dezbatere publică, în Capitală, și patru conferințe de presă în țară (Cluj, Târgu Mureș, Arad și Iași).

La conferința de presă din Arad (marți, 29 aprilie, ora 13.00, Restaurantul Milenium), au fost invitați: dr. Călin Ardelean, medic primar epidemiolog, dr. Adrian Darabanțiu, medic de familie, președinte—Societatea Medicilor de Familie—Arad, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator—Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Matusz, medic de familie—Timișoara, doctor în științe medicale, reprezentant EGPRN (European General Practice Research Network) România, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director adjunct—Direcția de Sănătate Publică—Arad, dr. Laura Nicolescu, medic primar — sănătate publică, director — Direcția de Sănătate Publică—Arad, dr. Dorica Sănduțu, medic de familie, membru—Grupul de Vaccinologie al SNMF.

Facebook Comments