Sanitas Arad cere Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, în cazul scandalului cu electroşocuri de la DSP

by Florian Popa

Sindicatul Sanitas solicită prezenţa Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, în urma incidentului care a avut loc zilele trecute, când directorul economic al instituţiei, Gheorghe Iulian Penzeş, a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea divergenţe, scrie agerpres.ro.
Preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că există cinci sesizări înregistrate la sindicat de la angajaţi care s-au plâns de comportamentul directorului economic, vizând alte incidente care au avut loc în instituţie.
„Solicităm Corpul de control al Ministerului Sănătăţii pentru a demara ancheta în cazul celor cinci sesizări depuse de angajaţi ai DSP Arad, membri de sindicat, care au reclamat un comportament neadecvat la locul de muncă al directorului economic al instituţiei. Aceste sesizări au fost depuse anterior ultimul incident, pentru că au mai existat neînţelegeri între angajaţi si directorul economic de-a lungul timpului. De altfel, noi am trimis deja sesizările Ministerului Sănătăţii, care este la curent cu evenimentele care se petrec în instituţie. În urma controlului pe care îl aşteptăm la DSP, sperăm să se ajungă la normalizarea relaţiilor de muncă şi eventual să se ia măsuri administrative”, a spus Otinel Şandru.
El a precizat că pe tema comportamentului directorului economic a avut deja mai multe întâlniri cu directorul executiv al DSP, cerându-i să ia măsuri.
„Dacă nu se găsesc soluţii administrative, Sanitas Arad va acorda asistenţă juridică salariaţilor implicaţi”, a adăugat Şandru.
Poliţiştii arădeni au întocmit dosar penal în cazul scandalului care a avut loc în sediul DSP Arad.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate