SANDU ION: „SUNT FERICIT CA AM PUTUT PREMIA PERFORMANTA LUI LAVILLENIE”

by Sida Voicu

În concursul de săritură cu prăjina de la Donețk (Ucraina), atletul francez Renaud Lavillenie a doborât recordul mondial al probei, vechi de 21 de ani, cu 6,16 m, premierea fiind făcută chiar de precedentul deținător al performanței supreme, Serghei Bubka (6,15 m indoor în 1993 și 6,14 m în aer liber, în 1994), alături de care s-a aflat pentru această deosebită ceremonie Ion Sandu, președintele Federației române de atletism.

Contactat telefonic, președintele FRA Ion Sandu a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES: „Sunt fericit că am putut asista la o asemenea performanță istorică, dar și că am fost cel care l-a premiat pe excepționalul atlet francez alături de Serghei Bubka. De asemenea, veștile din țară, de la Naționalele noastre, unde se înregistrează, am aflat aici, rezultate foarte bune, întregesc o zi foarte greu de uitat. Voiam să fiu acolo, la București, pentru aceste naționale, știam că ne putem aștepta la performanțe bune, dar nu am putut refuza invitația lui Serghei Bubka, vicepreședinte al Federației internaționale de atletism, dar, mai ales, un bun prieten al nostru. De altfel, chiar marele fost campion a reprezentat IAAF la centenarul Federației române de atletism, de acum 2 ani, invitația fusese făcută de atunci, chiar pentru acest concurs al lui. Iată că, mai mult decât atât, am avut și prilejul să văd un concurs de excepție.

Sursa: http://www1.agerpres.ro/sport/2014/02/15/exclusiv-ion-sandu-presedintele-fra-sunt-fericit-ca-am-putut-premia-performanta-lui-lavillenie–20-36-07

Facebook Comments