Samuel Caba: „Susținem legea sanitară, dar nu atacând familia”

by Andreea Radu

Asociația pentru Reformă Civică și Democrația prin președintele Samuel Caba și-a exprimat poziția față de legea educației sanitare și prevederile privind ideologia de gen.

Poziția noastră, a Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, nu este una împotriva unei legi a educației sanitare sau educației sexuale. ARCD, în schimb, nu poate accepta ca invocând această lege să fie introduse idei care fac referire la ideologia de gen. Nu suntem de acord ca începând cu vârsta preșcolară și mergând chiar și în cazul elevilor din școală primară, ideea ideologiei de gen să le fie introdusă copiilor prin această așa-numită educație sanitară, fără a avea acordul părinților. Credem că educația trebuie să fie în parteneriat cu părintele și părintele este răspunzător în fața legii până la vârsta majoratului de educația copilului„, a punctat Samuel Caba.

În continuare, Caba a explicat: „Cred că este nevoie de educație sanitară, educație sexuală, văzând și cazul copiilor care ajung la vârste foarte fragede să aibă la rândul lor copii, și e o lege bine-venită, dar nu în numele acestei legi să fie promovate tot felul de alte idei care afectează identitatea familiei și a modului în care eu ca părinte vreau să îmi cresc copiii. Este un atac direct la identitatea familiei tradiționale și drepturilor copilului. Statul nu este proprietarul copiilor noștri și e important să fim vocali în această direcție. Dacă o astfel de lege se va adopta, societatea civilă va căuta dreptatea chiar și la instituțiile internaționale.

Facebook Comments