Samuel Caba: Spațiile verzi și parcurile din Arad, esențiale pentru calitatea vieții din oraș

by Andreea Radu
Dezvoltarea orașelor trebuie țină cont și de importanța spațiilor verzi și a parcurilor, ambele fiind esențiale pentru calitatea vieții. Samuel Caba, președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, transmite: „Aradul are marea șansă de a fi traversat de Mureș. Spațiul verde adiacent Mureșului și parcurile formate în imediata apropiere a lui sunt resurse esențiale pentru orașul nostru. Calitatea vieții noastre depinde în mod clar de spațiile verzi, toate studiile în acest sens demonstrând că un oraș cu spații verzi bine întreținute duce la filtrarea prafului, un aer mai curat, reduc încălzirea excesivă și acumularea de căldură. Pe scurt, spațiile verzi sunt esențiale pentru orice oraș modern.
Accesul la parcuri și spații verzi este deosebit de important, pentru că timpul petrecut în aer liber, aproape de natură, este benefic atât pentru sănătatea psihică și fizică, cât și pentru starea generală de bine”.
Reprezentând societatea civilă, prin ARCD, Samuel Caba este de părere că „spațiile verzi și parcurile, inclusiv locurile de joacă pentru copii, trebuie să fie o constantă în dezvoltarea Aradului. Știm că sunt, în continuare, cartiere care nu au parte de parcuri suficient de mari pentru toți cei care locuiesc în acele zone, iar crearea unor noi locuri verzi în oraș nu este deloc ușoară. Totuși, pe lângă dezvoltarea urbană, a infrastructurii, se impune și o dezvoltare a zonelor verzi. Fiecare pas pe care administrația sau societatea civilă îl fac în amenajarea de zone urbane verzi este un plus pentru noi toți”.
Facebook Comments