Sâmbătă se dă startul în Liga a III-a: Lipova – Cermei, primul derby arădean

by Sorin Haut

Sâmbătă, de la ora 17, porneşte la drum şi noua ediţie de campionat din Liga a III-a. Nu se joacă vineri, aşa cum eram obişnuiţi, pentru că la mijlocul acestei săptămâni a avut loc primul tur din Cupa României, cu multe echipe din Liga 3 implicate. Aşa după cum vă anunţam, cele patru divizionare terţe arădene au fost repartizate în seria a opta (n.n. avem zece serii), alături de vecinele din Timiş şi nou promovata din Caraş Severin. În primă fază, Lipova, Crişul, Pecica şi Cermeiul vor avea parte de deplasări destul de scurte şi dueluri vestice disputate. Chiar runda inaugurală propune un prim derby judeţean, între Şoimii Lipova şi Gloria Lunca Teuz Cermei. Şoimii a renunţat la Pâncota şi şi-a mutat cartierul general în Sânnicolau Mic, unde va disputa meciurile de acasă. Vicecampioană în seria ei, în precedentele două sezoane şi candidată la un loc fruntaş, Lipova porneşte din postură de favorită în faţa “sămădăilor”.

Chiar dacă a pierdut jucători importanţi, printre care şi juniorul Rusu, plecat la UTA, Lipova rămâne una din principalele forţe ale acestei stagiuni, dovadă şi prestaţiile bune din amicale. Cea mai importantă achiziţie estivală este fostul atacant al Farului, Alexandru Moise. A revenit şi golgheterul Trabalka, dar el mai are de recuperat după operaţia la genunchi. Trupa lui Moisă răspunde prin tinereţe şi entuziasm, cu o serie de juniori şi jucători tineri din curtea UTA-ei, dar probabil va resimţi şi oboseala celor 120 de minute jucate miercuri, în Cupă, la Timişoara. Celelalte două echipe arădene din seria a 8-a au meciuri grele, Pecica primeşte vizita nou promovatei cărăşene Progresul Ezeriş, iar Crişul lui “Ştili” Abrudean se deplasează la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

La fel ca şi Lipova, formaţia din Chişineu Criş a acţionat bine pe piaţa transferurilor şi îşi propune o clasare pe locurile 1-5. Siminic, Budur sau Sulea sunt cele mai importante nume noi din tabăra chişoanilor. Prima etapă mai programează sâmbătă meciurile: Avântul Periam – ACS Poli şi CSC Dumbrăviţa – Fortuna Becicherecu Mic. De menţionat că divizionarele terţe nu scapă, cel puţin pentru moment, de testele Covid,  ceea ce înseamnă costuri financiare în plus. Toată această primă etapă se dispută sâmbătă, 12 septembrie, cu începere de la ora 17.

Facebook Comments