Sâmbătă are loc în centrul municipiului Cupa Aradului la ciclism și cros

by Sorin Haut

În organizarea Primăriei Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad, Happy Prosport Production şi Asociaţia Euromediu, sâmbătă, 25 mai, are loc Cupa Aradului la ciclism şi cros. Concursul se doreşte a fi o pledoarie pentru mişcare, fiind deschis tuturoor categoriilor de alergători sau posesori de biciclete, participarea fiind gratuită.

Înscrieri se pot face online pe site-ul Asociatiei Euromediu la adresa http://www.euromediu.ro pâna la data de 23 mai ora 23:59 sau până cu o oră înainte de startul fiecărei probe, după următorul program…

12:30 – 13:30 pentru proba de CROS (alergare);

13:30 – 14:30 pentru proba BIKE FAMILY;

13:30 – 15:00 pentru probele BIKE KIDS;

14:00 – 15:30 pentru proba BIKE OPEN;

15:30 – 17:00 pentru proba CURSIERE.

Întrecerea se desfasoară pe un circuit închis pe un traseu in B-dul Revolutiei cuprins intre Teatrul Clasic Ioan Slavici si intersecția Bulevardului Revoluției cu strada Nicolae Grigorescu (Libelula).

Lungimea unei ture de circuit – 1,77 km.

Categoriile de concurs sunt:

1. Categoria CROS – deschis tuturor celor care vor sa se bucure de o alergare pe Bulevardul Revolutiei, indiferent de varsta – 4 ture = 7 km. Limita timp 55 minute!

2. Categoria BIKE FAMILY – deschis tuturor familiilor cu copii de vârsta pâna la 7 ani cu un numar minim de 2 participanti pe familie (parinte/tutore + copil) – 1 tura = 1,77 km. Limita timp 25 minute!

3. Categoria KIDS intre 7 si 10 ani – 2 ture = 3,5 km. Limita timp 25 minute!

4. Categoria KIDS intre 11 si 14 ani – 2 ture = 3,5 km. Limita timp 25 minute!

5. Categoria Open – deschis tuturor participantilor cu vârste intre 15 si 100 de ani cu toate categoriile de biciclete, mai putin cele de la categ. CURSIERE – 8 ture = 14,15 km. Limita timp 55 minute!

6. Categoria Cursiere, doar biciclete tip cursiera, gravel, ciclocros si contratimp – 12 ture = 21,24 km. Limita timp 55 minute!

Orele de start sunt următoarele:

ora 14:00 – categoria CROS (alergare); ora 15:00 – categoria Family; ora 15:30 – categoriile KIDS 7-10 ani si KIDS 11-14 ani; ora 16:00 – categoria Open; ora 17:30 – categoria Cursiere.

Important

Ordinea Publică va fi asigurată de Politia Locala Arad, Politia Municipiului Arad și Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad.

Siguranța Rutieră va fi asigurată de Politia Locală Arad și de Poliția Municipiului Arad – Biroul Rutier. Asistenta medicala va fi asigurata de 2 puncte mobile ale Crucii Rosii si ambulanta.

Numerele de concurs vor fi amplasate pe ghidonul bicicletei, la vedere, fara a se deteriora cip-ul de cronometrare atasat, respectiv pe partea din fata a alergatorului, fie in piept, fie la brau.

La expirarea timpului limita alocat fiecarei probe, participantii inca ramasi pe traseu il vor elibera, pentru a face posibil startul urmatoarei probe.

Traseul concursului este considerat a fi exclusiv pe partea carosabila (pe sosea), nu si pe trotuare sau pasaje de legatura. Traseul se va parcurge asa cum apare el pe harta concursului, fara a fi scurtat prin parcari, pe trotuare, etc. In cazul in care unul sau mai multi concurenti parasesc partea carosabila, vor fi descalificati din concurs.

În timpul competiției, toți cicliștii sunt obligați să poarte cască de protecție. La startul competiției, niciun ciclist nu este admis fără să poarte cască de protecție.

Fără tramvaie pe centru!

Organizatorii şi concurentii roagă participanţii la trafic să evite zona centrală între orele 13:30 şi 19:00, pentru a nu se crea ambuteiaje.

De asemenea, tramvaiele nu vor circula ăn intervalul orar 14:00-19:00 pe porţiunea cuprinsă între Podgoria şi Piaţa Romană.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate