Salariul minim va crește în funcție de studii și vechime

by Andreea Radu

Ordonanța de Urgență anunțată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, privind stabilirea salariului minim diferențiat în funcție de nivelul studiilor și al vechimii în muncă creează premisele legale ca prin hotărâre a Guvernului să poată fi stabilit nivelul salariului minim diferențiat pentru anumite categorii de salariați. Astfel, pentru salariații care sunt încadrați pe studii superioare, precum și pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel poate fi stabilit un nivel superior al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, arată proiectul de ordonanță obținut de HotNews.ro.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că Ordonanță de Urgență pentru schimbarea Codului Muncii, astfel încât salariul minim să fie diferențiat în funcție de studii, va fi adoptată în următoarea ședință a Executivului.

„La următoarea ședință de Guvern, săptămâna viitoare, vom avea o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii se vorbește de salariul minim, dar nu de salariul minim diferențiat în funcție de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu hotărâre de Guvern”, a declarat Olguța Vasilescu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei și respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

„De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei și, pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei”, a anunțat Olguța Vasilescu.

 

 

Facebook Comments