Salariile tuturor angajaților din sistemul de învățământ ar putea întârzia luna aceasta

by Andreea Radu

Luna aceasta salariile majorate ale angajaților din sistemul de învățământ ar putea întârzia, anunță mai multe sindicate, pentru că ministerul Educației a purtat negocieri pentru prelungirea contractului cu firma SIMAVI, cea care livrează aplicația Edusal prin care se calculează salariile angajaților din sistemul de învățământ. “În urma discuțiilor cu ministerul ni s-a spus că cei de la SIMAVI și-au luat angajamentul să livreze până mâine (n.red 8 februarie) kitul actualizat Edusal pentru plata salariilor în care se pot opera creșterile salariale”, spune liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor pentru Edupedu.ro. La rândul său, ministerul Educației spune într-un răspuns solicitat de Edupedu.ro, “că face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ într-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”.
La ședința de joi a Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, președintele FSLI a întrebat ce se întâmplă cu aplicația Edusal, având în vedere că începând cu data de 1 ianuarie salariile se modifică la majoritatea angajaților din învățământ și că data de 14 februarie este ziua în care se plătesc salariile. Cei din conducerea Ministerului Educației, prezenți la ședință au răspuns: “În ultima perioadă au avut loc negocieri cu firma care gestionează Edusal, încheindu-se un nou contract pentru doi ani. În data de 7 februarie ministerul Educației urmează să primească kitul cu noua versiune. Da, va fi o problemă pentru că secretarele ar trebui să facă un efort mare pentru ca salariile se poată fi plătite în data de 14 februarie”, au spus reprezentanții ministerului.
Până în data de 7 februarie, aplicația nu a ajuns la ministerul Educației sau în școli, confirmă ministerul într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro. “Se lucrează la implementarea creșterilor salariale în sistemul informatic Edusal, conform obligațiilor legale, de aceea s-a decalat livrarea kit-ului actualizat. Ministerul Educației face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ intr-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”, se precizează în răspuns.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate