Şah la Rege! UTA a remizat alb cu Farul, la fel ca în meciul de la Arad

by Sorin Haut

Remiză albă la indigo cu meciul din prima etapă a Ligii 1, când UTA şi Farul încheiau tot la egalitate, 0-0, pe “Francisc Neuman”. Formaţiile lui Hagi şi Balint s-au anihilat reciproc şi în startul returului, mulţumindu-se cu câte un punct până la urmă important în cursa pentru play-off. Partida de astăzi, de la Ovidiu, a fost destul de tacticizată şi închisă, cu puţine ocazii de poartă. Cu Hora şi Wagner absenţi şi cu Iacob şi Benga lăsaţi pe banca de rezerve, UTA a dat totul pentru a nu pierde, reuşind să “citească” destul de bine jocul ofensiv al gazdelor. Cu o posesie superioară dar nedublată totuşi de o viteză prea bună de joc, Farul s-a lovit ca de un zid de apărarea arădeană, bine coordonată dintre buturi de Balauru, care bifează al doilea meci fără gol primit. “Bătrâna Doamnă” a fost destul de preocupată de joc, dar a arătat puţin pe faza de atac, iar faptul că “roş-albii” au ajuns la al treilea meci la rând fără gol marcat trebuie să îl pună serios pe gânduri pe Laszlo Balint. Prima repriză a fost cu adevărat anostă, doar bara lui Jefte, din minutul 14, animând puţin atmosfera. UTA a încercat prea puţin pe fază ofensivă, nepunându-i probleme serioase lui Aioani. Scenariul a rămas valabil şi în mitanul secund, cu Farul insistând mai mult, dar atacanţii lui Hagi s-au dovediţi neinspiraţi la finalizare, unde au ajuns destul de rar.

Apărarea la datorie, atacul continuă să sufere

Utiştii şi-au respectat la sânge sarcinile tactice şi s-au apărat exact, iar pe final au fost chiar aproape să dea lovitura, golgheterul Miculescu având două situaţii bune de marca. În repriza a doua a intrat şi arădeanul Adi Petre, care însă nu a reuşit prea multe pentru Farul. S-a terminat 0-0, rezultat echitabil dar care nu ajută momentan prea mult cele două echipe, ajunse la cota 25 de puncte în clasament, ambele riscând să rămână în afara play-off-ului şi după această primă etapă a returului. De fapt, UTA este deja acolo, pe locul 7, dar cu Voluntariul putând trece de ea dacă nu pierde cu Dinamo. Meciul cu FC Argeş, de sâmbătă, devine foarte important în lupta dură pentru play-off, arădenii sperând să aibă parte şi de aportul suporterilor pe “Francisc Neuman”, ca urmare a ridicării restricţiilor anti-Covid.

Formaţii:

Farul: Aioani – Dussaut (46 Radaslavescu), Larie, Ghiță, de Nooijer – Boboc, Artean, Purece (80 Chiţu) – Pitu (64 Adi Petre), Betancor (80 Sali), Fernandes (64 Dobrosavlevici). Antrenor: Gică Hagi

UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia (84 Vorobjovas) – Roger (92 Bustea), Ubbink (84 Mercioiu), Miculescu (92 Benga) – Dangubic (73 Antal). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Radu Ghinguleac (București),  George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Iulian Dima (București). Observator FRF: Andrei Ioniță (București).

foto: gsp.ro

Facebook Comments