S-au găsit variante de transport aerian pentru a-i repatria pe românii care nu mai pot rămâne în Italia

by Adrian Topor

Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-au găsit mai multe variante de transport aerian pentru a-i aduce în țară pe românii din Italia care lucrau sezonier și care au fost afectați de restrângerea drastică a activităților, precum și pe cei aflați acolo în situații deosebite.

Sun vizate persoanele care nu mai au posibilități reale de a rămâne în Italia, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.

Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se află în astfel de situații.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino sâmbătă, 21 martie.

MAE reia apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.

Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respecte cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă, potrivit sursei citate.

Sursa:digi24.ro

Facebook Comments