S-A TREZIT PRIMARIA: SE INFIINTEAZA ASOCIATIA ARAD CAPITALA CULTURALA 2021

by Cosmin Mihuta

La trei săptămâni după ce LiveArad.ro trăgea un semnal de alarmă asupra somnului adânc ce i-a cuprins pe cei din Primăria Arad, care nu fac nimic pentru megaproiectul Capitală Culturală Europeană 2021, iată că, în sfârşit, cei din Palatul Administrativ s-au trezit. Acuma, nu vrem să ne lăudăm că s-au luat după ceea ce a prezentat LiveArad.ro cu câteva săptămâni în urmă, adică faptul că Timişoara şi Cluj-Napoca ne-au luat-o înainte în această cursă, fiind departe de noi. Dar, vedem că Primăria Arad merge pe drumul pe care noi am arătat că se merge în cele două oraşe rivale.

Chiar dacă în ceasul al 12-lea, cei de la Primăria Arad s-au gândit că ar fi bine să înfiinţeze, totuşi, o asociaţie care să se ocupe de acest proiect, după modelul Asociaţiilor  Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană şi Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, prezentate de noi, în urmă cu trei săptămâni. Astfel că, astăzi, primarul Gheorghe Falcă va prezenta această asociaţie nou-înfiinţată, probabil ca ceva unicat în competiţia pentru titlul de capitală culturală, deşi alţii ne-au luat-o înainte cu vreun an. Poate tot astăzi, dacă primarul şi apropiaţii săi ne-au citit cu atenţie, vor anunţa şi un nou site, arad2021.ro, după modelul timişoara2021.ro şi clujnapoca2021.ro. Chiar am putea face pariu că va exista un astfel de site (poate din orgoliu nu va fi anunţat astăzi, ca să nu ne dea dreptate), fiindcă se aude prin târg despre nişte sume frumuşele care se investesc în nişte prieteni care să se ocupe de proiect.

Şi poate cei de la Primăria Arad vor mai veni astăzi şi cu nişte idei originale, că tot se plătesc bani grei pentru tot felul de strategii culturale. Că aşa, tot copiind după ceilalţi competitori, cu întârziere de un an, e clar că nu vom avea nicio şansă, iar competiţia va fi doar un prilej de păpat bani publici.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro.

Facebook Comments